تور هند – فرهنگ و آداب و رسوم – خوراک – کشور هند

تور هند – فرهنگ و آداب و رسوم – خوراک – کشور هند

 

درود

در این قسمت برای عزیزانی که در تور هند و یا تور گوا ثبت نام کرده اند ویا قصد سفر به کشور هند را دارند به بررسی غذاها و خوراک هندی می پردازیم.

 

خوراک – کشور هند

در هند غذا بخش مهمی از فرهنگ مردم این کشور است و غذاهای هندی نیز مثل فرهنگ، جغرافیا و آب و هوای هند ، متفاوت است. مرد هند معتقدند غذا بر رفتار، روحیه و سلامت فرد تاثیر می گذارد. غذاهای هندی غنی و متنوعهستند و هر منطقه از هند غذاهای خاص خودش را دارد. آشپزی در کشور هند تحت تاثیر رسوم هندو و اسلامی و نیز سبک ها و اجزای آشپزی ایرانی، پرتغالی و بریتانیایی قرار گرفته است. چون طبق آیین هندو فقط خوردن گوشت گاو ممنوع است، به همین خاطر، بسیاری از هندوها گوشت گوسفند، خوک، مرغ و ماهی می خورند. در میان هندوها گیاه خواری نیز رواج دارد.

 

در اغلب غذاها در کشور هند بعضی مواد مهم، همیشه هست: ادویه، سبزی و محصولات لبنی مثل گی (کره ی تصفیه شده) و ماست. استفاده از ادویه های مختلف و تند مانند مرچ و کاری مشهورترین ویژگی آشپزی در هند است. ادویه هایی که معمولا در غذاهای هندی یافت می شود، عبارتند از: فلفل، شنبلیله، میخک، آنغوزه، دارچین، زرد چوبه، زنجفیل، هل و گشنیز که با مخلوط کردن این ادویه ها کاری های مختلف می سازند. ترشیجات مانند ترشی انبه و چتنی و دیگر چاشنی های تند در هند بسیار رایج است. مصرف چای یا قهوه نیز بسیار متداول است.

 

در جنوب هند ، اغلب مردم گیاه خوارند. حبوبات از قبیل عدس، نخود و انواع لوبیا منبع اصلی پروتئین غذای گیاه خوران هندی است و برنج، غذای اصلی آنهاست. غذاهای جنوب هند معمولا به صورت بریان یا آب پز تهیه می شوند و به ندرت چرب هستند. نارگیل یکی از اجزای اصلی غذاهاست و در تهیه ی همه ی انواع غذاها از سبزی های ادویه دار و خورش های غلیظ گرفته تا غذاهای دال و پنکیک برنجی (دوسا) به کار می رود. تهالی یکی از غذاهای معروف جنوب هند است و طرفداران زیادی دارد که از برنج و ادویه هایی با طعم و مزه مختلف تهیه می شود. این غذا در شهر در ظرف های بزرگ روی میز می آورند و در روستاها بر روی برگ موز می خورند. ضرب المثلی هندی می گوید: بگذار از تهالی دستپخت تو بخورم تا بگویم چگونه آدمی هستی.  هندی ها معتقدند آشپزی که تهالی را درست می کند، باید از روح و جان خود در آن مایه بگذارد و اگر آدم نیک سرشتی نباشد، غذایی خوبی تهیه نخواهد کرد.

 

اغلب مردم هند ، غذاهای پر ادویه و تند را دوست دارند ولی تندی غذاهای جنوب هند در سراسر کشور زبانزد است. در شمال هند ، گوشت بیشتر مصرف می شود و با وجودی که مصرف برنج زیاد است، گندم غذای اصلی است و به صورت نان های ورقه ای و مسطح که در تابه می پزند، مصرف می گردد (چاپاتی و روتی). غذاهای سرخ شده در شمال هند ، بیشتر از جنوب هند رایج است و ادویه ی کاری، خوراک عدس، شیر دلمه شده و چانتی (نوعی چاشنی تند مزه) تقریبا در تهیه ی انواع غذاها به کار می رود.

مردم هند به شیرینی علاقه زیادی دارند و به ویژه به دسرهایی که از لبنیات و شیر تهیه شده و نارگیل، گلاب، گردو، بادام و فندق خرد شده یا دارچین به آنها افزوده شده باشد؛ مانند: راساگولا، گلاب جامون، راسامالایی، شاهی تکرا، کولفی و خیر.

بسیاری از مردم هند عادت دارند بعد از غذا برگ تنبول بجوند. برگ تنبول را که پان می نامند، به دور دانه های خرد شده ی تنبول، پوره ی لیمو و ادویه های خاص پیچیده و به آهستگی می جوند. جویدن تنبول، دهان را قرمز رنگ می کند. هندی ها یه شکل سنتی برای مصرف غذا روی زمین می نشینند و به جای کارد و چنگال از انگشتان دست راست خود استفاده می کنند. در جنوب هند بسیاری از افراد ترجیح می دهند غذایشان را به جای بشقاب، در برگ موز صرف کنند؛ ولی در شمال هند ، استفاده از بشقاب رایج است.

 

تور هند | تور گوا | سفر به هند | تور هندوستان

http://india-tour.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.