تور هند در این قسمت بررسی پوشاک مردم هند ( ادامه تور هند – بررسی پوشاک مردم هند – قسمت اول ) برای عزیزانی که در تور هند ثبت نام کرده اند و یا قصد شفر به کشور هند را دارند می پردازد.
لباس معمول زنان هند ( تور هند ) ساری نام دارد که از جنس پنبه تا ابریشم و شال پشمی و پارچه های زربفت، با انواع و قیمت های مختلف می دوزند . ساری ، پارچه ای طویل به طول تقریبی ۶/۶ متر و عرض ۱/۷ متر است که به دور کمر پیچیده می شود. قسمت بلند تر را در جلو مانند دامن می اندازند و قسمت کوتاهتر را روی کتف ها قرار می دهند. اندازه ساری های مدرن، قدری کوتاه تر است ( به طول ۵/۵ متر) و حاشیه ی آن نیز از آن جداست. بلوزهای کوتاه و تنگی که زیر ساری به تن می کنند، چولی نام دارد. ( تور هند )
تور هند – لباس – ساری – هند
روش پوشیدن ساری، همچنین جنس و رنگ آن می تواند نمایانگر موقعیت، سن، شغل، منطقه و دین زنان باشد. در بعضی مناطق به ویژه راجستان، زنان علاوه بر ساری، چولی را با یک دامن چین دار به تن می کنند. در کشمیر و پنجاب مثل سایر مناطق هند – تور هند -، زنان معمولا شلوار های مثل پیژاما که آن را سلوار می نامند و یک تونیک بلند گشاد به نام کامیز به تن می کنند. بر خلاف پسران جوان و تحصیل کرده که کم و بیش لباس اروپای می پوشند، دختران تحصیل کرده جوان پوشیدن ساری را بر لباس اروپای ترجیح می دهند. ” تور هند “
حتی در شهرهای اروپا و امریکا دختران هندی ( تور هند ) با ساری بیرون می آتند. در بلاد شمالی هند و راجپوتانا و مخصوصا پنجاب هند، زن ها نیم تنه، شلوار و پیراهن بلند که از دو طرف دو چاک کوچک دارد می پوشند و شالی نیز جلوی گردن و دو کتف به پشت می اندازند و آن را دوپته می نامند. در میان زنان مسلمان، رسم حجاب هنوز به شدت رعایت می شود. آنان جامه ی سفید می پوشند که دو شبکه در برابر چشم و بینی دارد و بقیه ی بدن را از سر تا پا در آن می پوشانند. * تور هند *
بیشتر زنان هندو ( تور هند ) جوراب نمی پوشند. در شمال هند ( تور هند ) فقط کفش راحتی می پوشند، پوشیدن کفش های پاشنه بلند و جوراب به رسم خانم های اروپای و ایرانی بسیار نادر است. همچنین پوشیدن کفشی که از چرم حیوانات ساخته شده باشد نزد هندوان حرام شمرده می شود. ” تور هند “
خال پیشانی که به هندی تیلک و به اصطلاح مذهبی پتو می گویند، مخصوص زنان هندو است و چنان است که یک جال به رنگ قرمز با زرد یا سیاه در وسط دو ابرو می گذارند. این عادت که سبب افزایش زیبای چهره زنان است، به سایر طبقات غیر هندو نیز نفوذ کرده و زنان مسیحی یا پارسی هم گاهی با خال هندو دیده می شوند.
برای باز دید مطلب اقبلی اینجا کلیک کنید ==> پوشاک – تور هند قسمت اول