در ادامه قسمت پیشین ( قسمت اول ) به ادامه تاریخچه کشور هند برای دوستانی که در تور هند و تور گوا ثبت نام کرده اند می پردازیم – تور هند –
با ظهور اسلام، هندیان در برابر نفوذ مسلمانان مدتی مقاومت کردند، اما در سال ۷۱۲ میلادی مسلمانان، اطراف رود سند و ناحیه مولتان را تصرف کردند و در سده های هشتم و نهم، قسمت های دیگری را به تصرفات خود افزودند. آیین اسلام در حوزه ی سند به سرعت رواج یافت. در پایان سده ی دهم میلادی، سلطان محمود غزنوی، عازم هند ( تور هند ) شد. وی در حمله های خود، سرزمین های زیادی را فتح کرد و معبدهای بسیاری را ویران نمود. جانشینان سلطان محمود از ادامه تصرف هند منصرف شدند و آرامش را به هند بازگرداندند. پیروزی مسلمانان بر بیشتر نواحی هند در سال ۱۱۹۲، کامل شد و تا زمان استیلای اروپائیان ادامه یافت. معزالدین محمد سام غوری، شاه مسلمانان هند در سال ۱۱۹۶ حکومت نواحی تحت تصرف خود را به قطب الدین ایبک، یکی از سرداران ترک واگذار کرد. ” تور هند “
پس از مدتی زد و خورد میان افغان ها و ترکان بر سر تصاحب متصرفات اسلامی شدت گرفت. سر انجام افغان ها بر ترکان پیروز شدند و جلال الدین فیروز خلجیدر سال ۱۲۹۰ میلادی، سلسله ی خلجیان، را تاسیس کرد. پس از سلسله ی خلجیان نوبت به خاندان تغلقیه رسید. این خاندان از سال ۱۳۲۰ تا ۱۴۱۲ بر هندسلطنت کرد. محمد بن تغلق که در سال ۱۳۲۵ به سلطنت رسید، از بزرگترین سلاطین هند بشمار می رفت. او تقریبا سراسر هندوستان را به تصرف خود درآورد. با حمله تیمور لنگ، سلسله تغلقیه منقرض شد. تور هند
در سال ۱۵۲۶، ظهیر الدین محمد بابر، یکی از نوادگان امیر تیمور – سلسله تیموریان هند یا مغولان هند را تاسیس کرد و به مغول کبیر معروف شد. پس از او همایون شاه و اکبر شاه به سلطنت رسیدند و دروان شکوفایی حکومت تیموریان آغاز شد. اکبر شاه از هنر و ادبیات، بسیار حمایت کرد و جانشینان او نیز هر کدام از امپراتوران معروف و تاثیر گذار هند شدند. از جمله معروف ترین آنها شاه جهان و اورنگ زیب هستند که از آنها کاخ ها و مساجد زیبا و با شکوه و دژهای عالی، آرامگاه ها و باغ های حیرت انگیز بر جای مانده است. تاج محل و باغ های شالیمار شواهدی از فرهنگ بسیار پیشرفته این دوران هستند. سخت گیری های اواخر سلطنت اورنگ ریب با شورش و قیام های مسلحانه رو به رو گردید و پس از وی دوره ی انحطاط آغاز شد.
با استقرار پرتغالی ها، مدت ۲۰۰ سال قدرت های اروپایی برای دست یافتن بر ثروت های هندوستان با یکدیگر به رقابت برخاستند. انگلیسی ها بتدریج بر حریفان دیگر پیشی گرفتند و دست آنان را از هندوستان کوتاه کردند و سلاطین تیموری را مطیع و دست نشانده خود ساختند. در سده ی نوزدهم، انگلیسی ها بر دره ی ثروتمند سند و دشت های حاصلخیز ساحلی مستولی شدند و باقیمانده ی سرزمین هند نیز، نزدیک نیم قرن زیر تسلط مهاراجه ها و دیگر امیران بود.
برای مطالعه مطلب پیشین اینجا کلیک کنید ==> قسمت اول